A biotermesztésű Moringa Caribbean fa zúzott levélteája kivonat formájában antioxidánsok, gyulladáscsökkentő és regeneráló anyagok keveréke. A Moringa Caribbeant szuperélelmiszernek tekintik táplálékminősége, magas antioxidáns tartalma, gyulladáscsökkentő és védőhatása miatt. A keleti kultúrákban olyan betegségek megelőzésére használták, mint a cukorbetegség, légzőszervi-, szív- és érrendszeri megbetegedések, emésztési problémák, vérszegénység, ízületi gyulladás és mások. A morninga vizes kivonata (tea) magas koncentrációjú antioxidáns képességű anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a molekulák veszélyes oxidációját a szervezet sejtjein belül. Az antioxidánsok mellett bőséges mennyiségben tartalmaz gyulladásgátló fitonutrienseket , melyek meggátolják a gyulladásos tényezők fellépését, enyhítik vagy megelőzik a gyulladásos folyamatokat. A tea jelentősen pozitív hatással van a zsír- és glükózszintre , valamint a cukorbetegeknélfellépő oxidatív stressz szabályozására is. Számos tanulmány kiemelte a teafogyasztás jótékony hatását a vércukorszintre , valamint a szív- és érrendszer védelmére. Mindenképpen készítsen teát a folyamatban levő gyakori betegedések, alkalmával, valamint a betegségek megelőzésére - a moringának antibakteriális hatása van, és közben támogatja immunrendszert is. A Moringa Caribbean fa leveléből készült tea rendszeres fogyasztásával elérheti azt, amire minden túlterhelt szervezetnek szüksége van – tisztító és gyógyító hatása mellett revitalizálja az összes belső szervet. A finom sárgászöld illatos italnak köszönhetően jobb lesz a hangulata és kiegyensúlyozottabb lesz. Azok a levelek a leginkább táplálóak, amelyek az ökológiai gazdálkodással termesztett moringa fákról származnak. Egy másik lényeges szempont a szárítás hossza és hőmérséklete. Ideális a lassú, kíméletes szárítás, 42°C-ig, amely lehetővé teszi a levelek finom ízének, de főként az összes fontos bioaktív tápanyagnak a megőrzését. A magas hőmérsékleten történő gyors szárítás során a tápanyagok egy része lebomlik, és ez befolyásolja a tea színét és illatát is. Elkészítés és felhasználás: A szárított leveleket nem ajánlott forrásban levő vízzel leönteni vagy forralni, nem ajánlott, hogy a levelek forrázásakor használt víz hőmérséklete meghaladja a 95°C-ot. A szárított leveleket saját belátása szerint kombinálhatja más gyógynövényekkel, ideális kombinációt alkot a gyömbérrel, a szervezetre gyakorolt antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás fokozása érdekében. Ha a moringát tea formájában fogyasztja, ajánlott egészen napi 3 főzet, egyenként 150-200 ml , amely legfeljebb 95°C-os víz és 2-4 g szárított növényi keverékből készíthető el. Áztassa 5 - 7 percig. Alkalmas napi használatra, ideális esetben Moringa Caribbean porral vagy kapszulákkal kombinálva a szervezetre gyakorolt fokozott hatás érdekében. Tartalom: 50 g Származási ország: Szlovákia .